Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania  si Queisser Pharma Romania.
	
Tort blue circle
	
Ingrediente:
Blatul  folosit , “Tort de ciocolată cu glazură de ciocolată” este prezentat  pe site-ul Asociatiei Diabeticilor din Prahova la sectiunea “Low carb”.
	
Pentru crema:
750g  mascarpone,
400ml frisca lichida,
indulcitor lichid (dupa gust)
cacao  pudra
colorant  albastru
esenta de rom
migdale  maruntite coapte
 
	
Preparare:
Se bate frișca lichidă cu mixerul într-un bol și, când începe să capete volum, adăugați indulcitorul. Când frișca a devenit consistentă, adăugați  mascarpone și mixați până când cele două sunt omogenizate.
Separam o mica parte din crema de mascarpone cu frisca  intr-un alt bol pentru colorare cu albastru si ornare. Restul de crema se amesteca cu cacao pudra si se acopera blatul  de tort.
Folosind un dispozitiv pentru ornare,vom trasa cateva cercuri albastre pe marginea tortului. In interioriul cercurilor si pe lateralul tortului vom orna cu migdale maruntite coapte.