Aparate Medtronic

CARE SUNT AVANTAJELE MONITORIZĂRII GLICEMICE CONTINUE (CGM)?

CGM prezintă avantaje dovedite comparativ cu testele tradiţionale prin înţepătură în deget sau testele pentru stabilirea valorii HbA1c. Cercetările au arătat că:

 • este posibil ca 60% dintre situaţiile în care nivelurile glicemiei sunt joase să nu fie indicate doar prin testele de măsurare a glicemiei prin înţepătură în deget1 
 • CGM identifică de patru ori mai multe variaţii glicemice severe decât sistemul de automonitorizare a glicemiei (AMG)2 
 • mai multe studii controlate randomizate3,4,5 au indicat că CGM poate să determine o reducere a HbA1c de 1% fără a creşte incidenţa hipoglicemiei severe şi asigurând un control glicemic mai strict

CE BENEFICII ÎMI ADUCE CGM?

Există nenumărate relatări anecdotice şi din viaţa reală ale pacienţilor care folosesc CGM. Printre acestea se numără:

 • Parinții pot să se relaxeze,întrucât nu mai este nevoie să verifice starea copilului pe parcursul nopții.
 • Exista nenumărate relatări anecdotice și din viața reală ale pacienților care folosesc CGM.
 • Cei pasionați de sport și studenții pot să se concentreze asupra competițiilor și a examenelor făra să își facă griji.
 • Persoanele cu o viață activă pot fi oricât de ocupate,activitățile zilnice vor continua cu un nivel redus de anxietate.
 • Femeile însărcinate sau cele care doresc să aibă un copil pot să obțină un control mai bun al glicemiei de care au nevoie." 

Monitorizarea  glicemică continuă (CGM)

Oferă o imagine completă, scoţând în evidenţă valorile joase şi valorile ridicate pe care testul HbA1C şi testul prin înţepătură în deget nu le pot identifica întotdeauna.

Pompa de insulină MiniMed™ 640G

Este o pompă cu sistem integrat de monitorizare glicemică continuă (SAP) – ultimul tip de pompă de insulină ce cuprinde capacităţile de monitorizare glicemică continuă (CGM). Pompa de insulină cu capacităţi CGM vă permite să vizualizaţi şi să monitorizaţi nivelurile glicemiei. Prin faptul că purtaţi un senzor care transmite datele către pompă de 288 de ori într-un interval de 24 de ore (adică la fiecare 5 minute), pompa poate să monitorizeze nivelul glucozei şi chiar să vă alerteze atunci când valoarea glicemiei este ridicată sau scăzută! Va trebui să purtaţi un senzor de măsurare a glucozei de mici dimensiuni care să rămână sub piele până la 6 zile consecutive.

Ca şi în cazul canulei din cadrul setului de infuzie, senzorul se introduce cu uşurinţă folosind un dispozitiv automat furnizat în acelaşi timp cu sistemul (cunoscut sub denumirea de „dispozitiv de inserţie”). Senzorul se ataşează de un transmiţător uşor de mici dimensiuni * care transmite wireless datele din senzorul de glucoză către pompa de insulină prin tehnologia wireless avansată cu radiofrecvenţă (RF). Ecranul de pe pompa de insulină afişează datele despre glucoză şi trasează o linie a tendinţelor pe baza datelor , asfel încât să puteţi vedea cu exactitate care sunt tendinţele glucozei şi ce anume le influențează. Pe lângă faptul că puteți vizualiza afișajul pe ecran, puteți seta alertele pe pompa de insulină. Aceste alerte vor emite un sunet sau o vibraţie pentru a vă avertiza când este posibil să atingeţi, când atingeţi sau aţi atins limitele ţintă ale glicemiei. Aceste informaţii vă pot ajuta să evitaţi variaţiile către hipoglicemie sau hiperglicemie, să menţineţi nivelul glicemiei în intervalul de valori ţintă şi să reduceţi valoarea HbA1C, obţinând un control mai bun. Ceea ce face ca Sistemul MiniMed 640G să fie special este puterea tehnologiei SmartGuard™. O astfel de tehnologie este întrutotul specifică acestei pompe de insulină şi reprezintă un important pas înainte pentru tehnologia pompelor de insulină. Atunci când funcţia SmartGuard este pornită, pompa de insulină poate să oprească efectiv administrarea de insulină pentru a vă împiedica să ajungeți la valori prea joase și sa reia administrarea de insulină după ce nivelul glucozei determinate cu senzorul să revine la intervaul de valori normale făra a fi nevoie să faceți nimic. Pompa de insulină a fost concepută pentru a împiedica evenimentele hipoglicemice – Puteţi afla mai multe despre tehnologia SmartGuard aici.

CGM ÎNSEAMNĂ ACELAŞI LUCRU CA „MONITORIZAREA GLICEMICĂ ÎN SISTEM FLASH” (“FLASH GLUCOSE MONITORING")?

Monitorizarea glicemică continuă și  „Monitorizarea glicemică în sistem flash” precum cea oferită de sistemul Abbott Freestyle Libre sunt două lucruri diferite. Aceasta din urmă implică folosirea unui senzor de glucoză şi a unui dispozitiv de citire, însă nu vă permite să configuraţi alerte sau să controlaţi administrarea insulinei. De asemenea,sistemul nu dispune de funcția de calibrare pentru a asigura mai multă precizie în timp ce îl purtați. Precizia senzorului de glucoză de la Medtronic, măsurată pe baza criteriului MARD (Mean Absolute Relative Difference-Diferența Absolută Medie) se ridică un procent impresionant de 9,1% pentru unele persoane, sistemul Freestyle Libre este util, însă nu oferă aceleași beneficii zilnice sau aceeași protecție împotriva hipoglicemiei. Diferenţa reală constă în faptul că, atunci când folosiţi tehnologia CGM, dispuneţi de alerte pe care le puteţi configura, acest lucru nefiind posibil cu sistemul flash. Cu tehnologia CGM, puteţi fi efectiv avertizat dacă glicemia creşte sau scade – iar tocmai acest lucru vă poate ajuta în mod real să îmbunătăţiţi valoarea HbA1C, evitând  valorile prea ridicate sau prea joase.. Pentru majoritatea oamenilor , acesta este motivul pentru care doresc să folosească de la bun început un anumit tip de monitorizare a glicemiei. Majoritatea persoanelor doresc ca sistemul lor să fie nu doar un accesoriu de purtat, ci o tehnologie cu adevărat utilă.

ÎN CAZUL DIABETULUI, CONTROLAREA NIVELULUI GLICEMIEI NU ESTE ÎNTOTDEAUNA CLARĂ

Dacă utilizați Injecțiile multiple zilnice (MDI) pentru controlarea diabetului, Guardian™ Connect vă poate ajuta să mențineți situația sub control.

Este un lucru bineștiut că dacă, uneori, controlarea diabetului poate fi o sarcină dificilă, există zile în care nu aveți niciun fel de probleme. În alte zile, însă, oricât de mult v-ați strădui, nimic nu pare să funcționeze. Aplicația Guardian Connect vă poate ajuta să treceți cu bine peste astfel de zile. Verificați-vă nivelul glicemiei oriunde, în orice moment și fără puncții suplimentare în degete. Cu o singură privire rapidă pe telefonul mobil, veți ști dacă vă situați sau nu în intervalul țintă, precum și dacă nivelul glicemiei este în creștere sau în scădere. Ce poate fi mai comod și mai ușor decât să vă verificați pur și simplu telefonul?

Guardian Connect este, în mod clar, modalitatea mai inteligentă de a menține nivelurile scăzute și crescute ale glicemiei sub control. Emițătorul Guardian Connect măsoară senzorul de glicemiei și transmite aceste informații direct către dispozitivul dvs. compatibil la fiecare 5 minute (adică de 288 de ori pe zi!). Pe lângă monitorizarea nivelului glicemiei senzorului, puteți nota rapid și ușor informații importante despre valorile glicemiei din deget, mese și gustări, dozele de insulină și mișcarea fizică, pentru a afla efectul acestora asupra nivelului glicemiei.

O privire rapidă către ecran vă va oferi informații despre nivelul curent al glicemiei din senzor și veți putea afla dacă acesta este în creștere sau în scădere. Dar asta nu e tot! Alertele pot fi configurate cu ușurință și vă permit să vă desfășurați activitățile cotidiene știind că veți fi avertizat dacă nivelul glicemiei începe să scadă sau să crească.

Guardian Connect folosește tehnologia smart pentru a prezice dacă nivelul glicemiei este prea mare sau prea mic. Este singurul sistem de monitorizare continuă a glicemiei (CGM) care poate transmite alerte cu privire la nivelurile crescute și scăzute prezise cu 10 până la 60 de minute înainte, direct pe smartphone.

În plus, este foarte ușor să partajați nivelurile și valorile citite cu familia sau prietenii. Aceștia pot primi chiar un mesaj text atunci când se prezice că nivelul glicemiei scade sub prag. Guardian Connect vă poate ajuta să vă simțiți în siguranță și să reduceți timpul dedicat controlării diabetului, pe care îl puteți folosi apoi pentru a savura fiecare clipă.

PREDICȚIA ÎN MOD CLAR MAI INTELIGENTĂ VĂ POATE AJUTA SĂ VĂ CONCENTRAȚI ASUPRA VIEȚII DVS. ȘI NU ASUPRA NIVELURILOR GLICEMIEI

 1. Primiți alerte predictive cu 10 până la 60 de minute înaintea nivelului ridicat și redus, pentru a putea lua măsuri înainte ca evenimentul să aibă loc.
 2. Vă puteți verifica discret nivelul glicemiei, aruncând o privire pe Smartphone. Acestea sunt transmise automat către telefonul mobil la fiecare 5 minute.
 3. Puteți vizualiza profilurile glicemice și puteți afla care este impactul activităților dvs. zilnice asupra nivelurilor glicemiei.
 4. Vă monitorizați cu ușurință mișcarea fizică, consumul de carbohidrați și doza de insulină.
 5. Familia și prietenii pot vedea de la distanță nivelurile glicemiei dvs. în timp real, pentru liniștea lor. În plus, îi puteți informa prin SMS în cazul unor evenimente hipoglicemice.