Despre noi

 
Scopul Asociatiei Diabeticilor din Prahova îl reprezintă desfăşurarea de programe, proiecte şi a oricăror feluri de activităţi şi acţiuni, în vederea protecţiei si promovarii intereselor si drepturilor legale ale persoanelor fizice diabetice, în faţa şi în raport cu oricare autorităţi de drept public sau privat.
Asociatia Diabeticilor din Prahova infiintata in 2012 este o organizatie nonguvernamentala menita sa vina in ajutorul persoanelor suferide de diabet indiferent de varsta sau statut social.
Conform datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica Prahova in 2013 numarul total al bolnavilor de diabet din judet era de 36.028 persoane.
La initiativa asociatiei s-au organizat de la constituire pana in prezent un numar de 33 de campanii de testare a glicemiei pentru populatie, cu scopul de a preveni si a depista eventualele cazuri de diabet.
Au fost testate 2500 de persoane din judet.15% dintre persoanele care au declarat ca nu se stiu bolnave de diabet au fost gasite cu glicemii marite si au fost indrumate catre medicii de familie pentru noi investigatii.80% dintre persoanele testate au fost pensionari cu varste cuprinse intre 55-80 ani.
Asociatia are contracte de colaborare cu scoli postliceale sanitare (care furnizeaza personal pentru campaniile de testare a glicemiei si masurarea tensiunii arteriale ), Club Lions Ploiesti , Asociatia Sahaja Yoga Romania.

  Structura asociatiei

PRESEDINTE: MIHAI VICTORIA

VICEPRESEDINTE: AURORA GABRIELA LINDENBERG

SECRETAR: DICKEMANN-IONITA GEORGETA-psiholog

DIRECTOR EXECUTIV: MIHAI CARMEN ANGELA