Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.
	
Madlene simple
	
Ingrediente
100g făină de migdale (plus una sau două linguri)
40g unt nesărat moale
1 ou mediu
1 lingură smântână   
1/2 plic praf de copt
esenţă de vanilie
 
	
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul 175 Celsius. Într-un castron   amestecați oul  cu esenţa de vanilie și  îndulcitorul Sukrin. Adăugați untul moale, smântâna și amestecați până se combină. Încorporați făina de migdale în  care s-a pus praful de copt .
Puneți aluatul într-o formă de brioşe captuşite cu hârtie pentru briose. Nu supraîncărcați!
Coaceți timp de 15 – 17 minute sau până când sunt ușor aurii. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet înainte de a scoate din forme.
Pot fi servite cu gem dietetic.
Sursa: Sugar Free Londoner