Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.
	
Prajitură negresă cu portocală
	
Ingrediente:
3 ouă
100 g unt
75 g praf de cacao 
75 g  ciocolată neagră  80% sau ciocolată fară zahăr
75 g  alune  măcinate
75 g migdale măcinate  
 Suc de portocală
1 plic praf de copt
Cremă (opțional)
200 ml smântână pentru frișcă
Colorant natural
2 linguri îndulcitor Sukrin (sau după gust)
Portocale
 
	
Mod de preparare:
Separați ouăle. Bateți albușurile cu îndulcitorul Sukrin.
Topiți ciocolata  cu untul într-un vas la bain-marie . Când este bine topită adăugați pudra de cacao, coajă de portocală și sucul de la jumătate de portocală.
Amestecați gălbenușurile cu ciocolata topită.Încorporați migdalele măcinate și alunele măcinate în care s-a pus praful de copt, alternativ cu albușurile spumă.
Amestecați pentru omogenizare și turnați într-un vas  căptușit cu hârtie de copt. Coaceți la cuptor timp de 25-30 minute la 200° și lăsați să se răcească.
Bateţi smântâna pentru frișcă. Folosiţi colorant alimentar natural  (pulbere de culoare portocalie) cu o linguriţă de apă fierbinte şi   amestecaţi  cu frişcă şi indulcitor după gust.
Ornaţi prajitura cu frişcă şi felii de portocale. 
Sursa: Recette-pour-diabetique