Biscuiți cu ciocolată

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.

Biscuiți cu ciocolată

Ingrediente:

120 g ciocolată  neagră (minim 80%) sau ciocolată fără zahăr

40 g unt

1 ou

80 g îndulcitor  Sukrin  Gold 

 Esenţă de rom

140 g alune măcinate

1 plic praf de copt

1 linguriţă rasă  bicarbonat de sodiu

Preparare:

Topim ciocolata cu untul într-un vas la bain –marie şi-o lăsăm să se răcească. Amestecăm oul cu îndulcitorul Sukrin Gold, apoi adăugăm ingredientele uscate şi ciocolata topită cu unt.

Formăm bile din compoziţie pe care le presăm cu furculita şi le punem în tava căptuşită cu hârtie de copt, mai îndepărtate una de alta, fiindcă o să crească în timpul coacerii.

Le coacem la 170 de grade, timp de 10-15 minute. Se lasă să se răcească şi apoi se scot din tavă.

Sursa: Paprika TV