Acest  produs  a fost realizat în cadrul proiectului “Scoală pentru copii și tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi România , Medtronic România și Queisser Pharma România.
	
Cheesecake cu caise
	
Ingrediente
5 bucăţi chec integral fără zahăr Codan   (vezi și rețetă de pandișpan din făină de migdale)
250g ricotta
2 linguri cu vârf de smântână/iaurt 
300 g caise
esentă de rom/vanilie (opțional)
1 lingură de îndulcitor Sukrin (după gust )
 
	
Preparare:
Pregătim o tavă  cu pereți detașabili pe care o căptusim cu hârtie de copt. Asezăm câteva bucăti de prăjituri Codan în tavă  peste care punem un strat de caise foarte coapte (~200g).
Amestecăm într-un bol 250g mascarpone, 250 g ricotta, 2 linguri smântână, îndulcitor Sukrin , esentă. Crema obtinută se întinde peste stratul de fructe. Ornăm suprafața cu bucăţi de caise.
Se lasă la rece minim 6 ore.
Sursa: Internet