Cheesecake cu blat de biscuiţi si fructe

Acest produs a fost realizat în cadrul proiectului “Scoală pentru copii și tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi România , Medtronic România și Queisser Pharma România.

Cheesecake cu blat de biscuiţi si iaurt (varianta dietetică)

Ingrediente

120g biscuiti fără zahăr (cu indulcitor)-pentru un strat subţire

60g unt

esentă de rom

250g iaurt grecesc

250g  brânză de vaci slabă

îndulcitor Sukrin (după gust)

500g căpşuni

500g cireşe

Preparare:

Topim untul într-un vas la bain marie. Se mărunţesc biscuiţii si se amestecă cu untul topit. Compoziţia se presează într-o tavă cu pereţi detaşabili si se lasă la rece minim 30 min. Blatul va fi subtire.

Intr-un bol amestecăm iaurtul  cu   brânza de vaci , îndulcitorul Sukrin, esenta de rom. Se lasă la rece 15 min.

Se asază un strat de căpşuni tăiate in jumătati pe marginea formei si cireşe peste  blatul de biscuiti.

Se  toarnă stratul de cremă  şi deasupra  se ornează cu fructe. Se lasă la rece minim 6 ore. Se serveste rece.

Sursa:Paprika tv