Fursecuri fara Faina cu Alune

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.

Fursecuri fără făină cu alune

Ingrediente:

100g alune de pădure măcinate

100g făină de migdale

120g unt

3 linguri îndulcitor (green sugar)

1 ou

1/2 plic praf de copt

Coajă rasă de portocale (opțional)

40g ciocolată neagră fără zahăr

Mod de preparare:

Se amestecă untul moale (la temperatura camerei) cu indulcitorul.Se adaugă oul, coajă de portocale  si apoi ingredientele solide (făină de migdale , alunele de pădure măcinate si praful de copt). Se amestecă bine până se formează o pastă uniformă. Dacă pasta este prea moale, mai adaugăm făină de migdale .

Se adaugă bucătele mici de  ciocolată fără zahăr, amestecăm și împărțim în 9 grămezi pe o tava tapetată cu hârtie de copt.Se coc la cuptor la foc mic aproximativ 30 minute – urmăriți coacerea, astfel încât prăjiturile să nu se rumenească prea mult!Pentru ca sunt foarte fragile, fursecurile nu se scot calde din tava.

Sursa: Recette-pour-diabetique.com