Keto chocolate cake

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.

Keto chocolate cake

Ingrediente:

Pentru blat:

200 g   ciocolată fără zahăr  

100 g unt nesărat  

6 ouă

100g făină de migdale sau migdale măcinate

100g indulcitor Sukrin

1 praf de copt

Pentru cremă:

500g mascarpone,

3 linguri cu vârf  îndulcitor Sukrin  

200 ml smântână pentru frişcă

Esenţă de rom

Coloranţi alimentari (roşu şi galben)

Fructe

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul la 170 Celsius.

Separăm ouăle.Batem albuşurile spumă cu îndulcitorul Sukrin.

Punem untul într-un vas la bain marie  și când s-a topit adaugăm bucățile de ciocolată ,ridicăm de pe foc și  amestecăm până se topește.  Lăsăm să se răcească.

Într-un vas  amestecăm gălbenușurile cu ciocolată topită.

Adăugăm  făina de migdale în care s-a pus praful de copt și amestecăm cu o   spatulă până se combină.Încorporăm albuşurile spumă în compoziție în mai multe tranșe.Turnăm compoziția într-o formă cu margine detașabilă, căptușită cu hârtie de copt.

Se coace timp de aproximativ 30 de minute   până când partea superioară a tortului este fermă la atingere, mai ales în mijloc.

Se lasă să se răcească înainte de a se scoate din forma de tort. Tăiem blatul în două părti. Într-un vas batem smântână pentru frișcă cu îndulcitorul Sukrin.În alt vas amestecăm mascarpone cu îndulcitor Sukrin  și coloranți alimentari.

Adaugăm în crema de mascarpone câteva linguri de frișcă. Punem un strat de blat, un strat de cremă de mascarpone, un strat de frișcă apoi iar un strat de blat și deasupra restul de cremă de mascarpone. Deasupra   ornăm cu felii de portocale și câteva bomboane de ciocolată fară zahăr.

Sursa: Sugar Free Londoner