Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.
	
Keto Chocolate Cheesecake
	
Ingrediente:
	
Pentru blat:
Făină de migdale 200g
Unt 100g
Câteva linguri de suc natural de fructe pentru însiropare blat
	
Pentru cremă:
 200 g  ciocolată fără zahăr sau ciocolată neagră (minimum 85%  cacao)
 250g brânză mascarpone  
 250g cremă de  brânză  
esentă de vanilie/rom
2 linguri smântână
200ml  smântână pentru frişcă  
	
Pentru topping:
Fructe
 
	
Mod de preparare blat:
Preîncălziți cuptorul  la 1600 C.Topiţi untul într-un vas la bain –marie.  Amestecați făina de migdale, îndulcitorul  Sukrin Gold  și untul într-un castron pentru a forma un aluat.
Folosiţi o forma  detaşabilă căptuşită cu hârtie de copt. Coaceți timp de 20 – 25 de minute până când marginile sunt  ușor rumenite. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească. Se însiropează blatul cu câteva linguri de suc natural de fructe.
	
Mod de preparare umplutură:
Se pun  într-un vas  la bain-marie bucaţi de ciocolată neagră  si două linguri de smântână. Se lasă  un pic să se topească şi se adaugă îndulcitorul Sukrin.Se amestecă ocazional   până se topeşte ciocolata . Se  lasă  la răcit .
Într-un castron, amestecați mascarpone, cremă de brânză, smântână  si esenţa de vanilie .
Se toarnă încet ciocolata topită și se amestecă cu o spatulă pentru a le combina. Putem lăsa crema la frigider o oră. Se întinde deasupra tortului  amestecul de ciocolată    și se netezeste  cu o spatulă.
Frişca se bate  cu două linguri de îndulcitor Sukrin până devine tare si se  acoperă tortul  .Se poate orna cu fructe (opţional).
Se răcește la frigider  timp de cel puțin 3-4 ore sau peste noapte până când se serveşte.
Sursa: Sugar Free Londoner