Mini-Tarte cu Ciocolata

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.

Mini-Tarte cu Ciocolată

Umplutură:

200g frișcă/smântână pentru frișcă

75g unt

250g ciocolată neagră fără zahăr

10g cacao

Ingrediente:

Pentru 8 forme mici pentru mini-tarte

250g făină de migdale

50g îndulcitor (green sugar)

30g unt (la temperatura camerei)

1 ou

1 lingurita de scorțișoară

Pentru ornat:

Fulgi de migdale (opțional)

Preparare

Amestecăm într-un vas untul la temperatura camerei cu indulcitorul , oul ,făina de migdale si  scotisoara până obținem un aluat ușor de modelat. Punem aluatul în folie alimentară si lăsăm 10 min. la rece. Scoatem din frigider aluatul si il impartim in mod egal pentru fiecare formă. Ungem mini-formele cu unt și modelăm in formă amestecul pregătit din făina de migdale. Punem la copt pentru aproximativ 10 minute, la 170 de grade. Pe o baie de aburi, topim untul și ciocolata neagră. Adăugăm apoi frișca și cacao; lăsăm să se întrepătrundă, până obținem o glazură ușoară. Lăsăm putin să se răcească umplutura de ciocolată pe care am pregătit-o si umplem tartele noastre din migdale coapte. La final, putem să presărăm deasupra fulgi de migdale. Se lasă la rece minim 2 ore până se incheagă umplutura de ciocolată.

Sursa:Paprika tv