Negresă cu ciocolată

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.

Negresă cu ciocolată

Ingrediente:

100 g    unt nesărat

100 g   îndulcitor    Dia-Wellness, KETO SWEET 

3 ouă

40   praf de cacao neîndulcit

200 g   ciocolată neagră   85% sau ciocolată fără zahăr

 75 g     făină de migdale   

1 plic praf de copt

Crema(opțional)

500g cremă de brânză

3 linguri cu vârf îndulcitor Dia-Wellness, KETO SWEET (sau după gust)

esență de rom,

200 ml smântână pentru frișcă

Fructe (kiwi,struguri fără sâmburi)

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 Celsius  . Topiți ciocolata: într-un vas la bain marie puneți 20g de unt la topit și bucățile de ciocolată.  Amestecați   până se obține ciocolată moale.Lăsați la răcit. Separați ouăle. Bateți albușurile spumă cu jumătate din cantitatea de îndulcitor. Amestecați gălbenușurile cu restul de îndulcitor și untul moale. Adăugați ciocolata topită și făina de migdale și mixați până când aveți un aluat gros și neted.

Încorporați albușurile spumă și pudra de cacao.

Turnați aluatul într-o formă căptușită  cu hârtie de copt  .  Coaceți 25-30 de minute sau până când blatul este ferm.Folosiți testul scobitorii.

Lăsăți prăjitura să se răcească înainte să o scoateți din forma de copt. Vă fi FOARTE moale, atunci când este caldă, dar se întărește, pe măsură ce se răceste.

Poate fi servită simplă sau poate fi folosită ca blat pentru tort.Am tăiat prăjitura în două bucăți, am asamblat-o cu o cremă de brânză și am ornat-o deasupra cu frișcă și fructe.

Sursa: Sugar Free Londoner