Portocale coapte cu umplutură de ciocolată

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.

Portocale coapte cu umplutură de ciocolată

Ingrediente

4 portocale

175g ciocolată neagră fără zahăr sau amară

100g îndulcitor (sau după gust)

100g unt

100g smântână acră

3 ouă

1 lingură de cacao

1 linguriță de scorțișoară

Preparare

Punem o hârtie de copt într-o tavă dreptunghiulară. Pentru stabilitatea hârtiei de copt  ungem cu unt în 4 locuri tava . Cu un cuțit, tăiem portocalele în partea de jos, ca să stea bine pe tavă să nu se rostogolească  și în partea de sus, loc prin care scoatem conținutul portocalei. Tăiem cu un cuțit cu lamă scurtă pe margine pentru a desprinde ușor miezul de coajă. Folosim o lingurită pentru a scoate miezul portocalei. Partea scoasă o putem mânca sau o putem folosi la un alt desert.

În interior turnăm amestecul de ciocolată pe care îl pregătim în felul următor: topim ciocolata și untul într-un vas la bain-marie, adăugăm îndulcitor, smântână, cacao și ouă. Asezonăm cu scorțișoară și amestecăm foarte bine. Cu amestecul pregătit, umplem căsuțele goale ale portocalelor, pe care le coacem până în momentul în care umplutură de ciocolată începe să curgă în afară. Dacă rămâne compoziție se poate turna în forme din hârtie  pentru brioșe.

Sursă: Paprika tv