Prajitură negresă cu cremă de brânză și ciocolată

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.

Prajitură negresă cu cremă de brânză și ciocolată

Ingrediente:

200 g Ciocolată neagră 80% cacao  sau fără zahăr

1 lingură praf de cacao  

50 g  îndulcitor Sukrin

75g făină de migdale  sau migdale măcinate

3 ouă

150 g cremă de brânză

1 plic praf de copt

Cremă (opțional)

200 ml smântână pentru frișcă

Colorant natural

2 linguri îndulcitor Sukrin (sau după gust)

Kiwi

Mandarine

Fructul pasiunii

Mod de preparare:

Topiți ciocolata  cu untul într-un vas la bain-marie , când este bine topită adăugați pudra de cacao. Separați ouăle. Bateți albușurile cu îndulcitorul Sukrin.

Amestecați gălbenușurile cu crema de brânză și ciocolata topită.

Încorporați migdalele măcinate în care s-a pus praful de copt, alternativ cu albușurile spumă.

Amestecați pentru omogenizare și turnați într-un vas  căptușit cu hârtie de copt. Coaceți la cuptor timp de 25-30 minute la 200 ° și lăsați să se răcească.

Bateţi smântâna pentru frișcă.Folosiţi colorant alimentar natural  ( pulbere de culoare verde) cu o linguriţă de apă fierbinte şi   amestecaţi  cu frişcă şi indulcitor după gust.

Ornaţi prajitura cu frişcă , kiwi ,felii de mandarine şi fructul pasiunii.

Sursa: Recette-pour-diabetique