Prajitură negresă cu portocală

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.

Prajitură negresă cu portocală

Ingrediente:

3 ouă

100 g unt

75 g praf de cacao 

75 g  ciocolată neagră  80% sau ciocolată fară zahăr

75 g  alune  măcinate

75 g migdale măcinate  

75 g îndulcitor Sukrin

 Suc de portocală

1 plic praf de copt

Cremă (opțional)

200 ml smântână pentru frișcă

Colorant natural

2 linguri îndulcitor Sukrin (sau după gust)

Portocale

Mod de preparare:

Separați ouăle. Bateți albușurile cu îndulcitorul Sukrin.

Topiți ciocolata  cu untul într-un vas la bain-marie . Când este bine topită adăugați pudra de cacao, coajă de portocală și sucul de la jumătate de portocală.

Amestecați gălbenușurile cu ciocolata topită.Încorporați migdalele măcinate și alunele măcinate în care s-a pus praful de copt, alternativ cu albușurile spumă.

Amestecați pentru omogenizare și turnați într-un vas  căptușit cu hârtie de copt. Coaceți la cuptor timp de 25-30 minute la 200° și lăsați să se răcească.

Bateţi smântâna pentru frișcă. Folosiţi colorant alimentar natural  (pulbere de culoare portocalie) cu o linguriţă de apă fierbinte şi   amestecaţi  cu frişcă şi indulcitor după gust.

Ornaţi prajitura cu frişcă şi felii de portocale. 

Sursa: Recette-pour-diabetique