Brioșe keto sărate

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.

Brioșe keto sărate:

Ingrediente (pentru 5 briose):

4 ouă

1 praf de sare

30g unt

5 linguri cu vârf de mix pentru pâine hiperproteică fără gluten Sukrin

1 plic praf de copt

80 g caşcaval ras

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 grade C.Topim untul într-un vas la bain marie. Albușurile se bat cu praful de sare până se fac spumă tare.

Separat, într-un vas amestecăm  gălbenușurile cu untul topit. Încorporăm mix-ul pentru pâine Sukrin și praful de copt. Adăugăm albuşurile spumă şi caşcavalul ras.

Aluatul obținut se distribuie cu o lingură în forme din hârtie pentru brioșe. Putem pune caşcaval ras și deasupra brioşelor.

Brioșele se coc circa 25-30 de minute, până când la apăsarea cu degetul suprafața își revine imediat. Se scot și se lasă la răcit.

Sursa: Internet