Tort cu Blat din Făină de Migdale și Făină de Cocos

Acest produs a fost realizat în cadrul proiectului “Școala pentru copii și tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi România și Medtronic România.

Tort cu blat din faină de migdale și faină de cocos

Ingrediente pentru blat:

4 ouă

4 linguri xylitol (sau green sugar)

2 linguri de cacao

100g făină de migdale

2 lunguri făină de cocos

1 plic praf de copt

1/2 de fiolă de esență de vanilie sau rom

Sirop

50ml apa minerala carbogazoasa

cateva picaturi de indulcitor lichid sau 1 lingurita xylitol

Obs. Daca blatul nu este suficient de dulce, se poate insiropa cu suc natural de fructe

– cantitati pentru o tava patrata 16 x 16cm –

Ingrediente pentru cremă:

Cremă albă

250g mascarpone

200g brânză de vaci sau crema de brânză

2 linguri (cu vârf) de îndulcitor

esență de vanilie sau rom

Cremă de ciocolată

100g ciocolată neagră fără zahăr

250g mascarpone

10g unt

 

Mod de preparare:

Blatul:

Batem albusurile spumă apoi adăugam indulcitorul si mixăm din nou până obtinem o spumă tare si lucioasă.

Adăugăm gălbenusurile pe rând, apoi făină de migdale in care s-a pus praful de copt, cacao si făină de cocos.

Punem compozitia intr-o formă de tort detasabilă tapetată cu hârtie de copt pe care am uns-o cu putin unt si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30 minute.

Crema:

Intr-un bol amestecăm brânza de vaci cu 250 g mascarpone si indulcitorul. Se adaugă esentă de vanilie. Se lasă 30 min la rece.

Separat topim intr-un vas la bain-marie ciocolata rupta bucăţele impreună cu untul. Lăsăm să se răceasca un pic ciocolata topită si amestecăm cu 250g mascarpone. Mixăm bine până la omogenizare. Se lasa 30 min la rece.

Când blatul s-a răcit, il tăiem in două, il insiropăm cu siropul pregatit din ingredientele de mai sus si punem crema albă intre foi.

Imbrăcăm  tortul cu crema de mascarpone cu ciocolată.Putem orna cu fructe.

Lăsăm la frigider câteva  ore să se imbine aromele.

Obs. Timpul de coacere din retetele de prăjituri este aproximativ, el variază in functie de tipul tăvii folosite dar si de tipul cuptorului etc.

Testul scobitorii presupune să înfigem o scobitoare cât mai aproape de centrul prăjiturii. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este gata si o putem scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, mai lăsăm in cuptor si verificăm mai tarziu, tot cu scobitoarea.

Sursă : internet