Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.
	
Tort cu ciocolată  şi amidon de porumb
	
Ingrediente:
180g Ciocolată neagră 70/80%  sau ciocolată fără zahăr
50 g unt  
100 g brânză de vaci
5 ouă
60g amidon de porumb
1 plic praf de copt
	
Cremă:
250g mascarpone
20g unt
100g Ciocolată neagră 70/80%  sau ciocolată fară zahăr
200 ml smântână pentru frișcă
Colorant natural
2 linguri îndulcitor Sukrin (sau după gust)
Kiwi
Mandarine
Fructul pasiunii
Bomboane de pom fără zahăr
 
	
Mod de preparare:
Topiți ciocolata  cu untul într-un vas la bain-marie .  Separați ouăle. Bateți albușurile cu îndulcitorul  Sukrin. Amestecați  gălbenușurile cu crema de brânză și ciocolata topită.Încorporați amidonul de porumb în care s-a pus praful de copt  și albușurile spumă.
Turnați  compoziţa într-un vas  căptușit cu hârtie de copt, introduceţi în cuptor la 180 ° timp de 30 până la 35 de minute.
	
Cremă:
Topiți ciocolata  cu untul într-un vas la bain-marie  Lăsați să se răcească. Turnaţi ciocolata topită în mascarpone  si amestecați. Bateţi smântână pentru frișcă. Folosiţi colorant alimentar natural  ( pulbere de culoare portocalie) cu o linguriţă de apă fierbinte şi  amestecaţi  cu frişcă indulcitor după gust.
Puneţi crema de ciocolată deasupra blatului, mandarine ,fructul pasiunii şi câteva boamboane de pom fără zahăr, iar pe margine   ornaţi cu  frişcă şi felii de mandarine.
Sursa: Recette-pour-diabetique