Tort cu cremă de ciocolată

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.

Tort cu cremă de ciocolată

Ingrediente :

Cremă de brânză si cocos

Ingrediente pentru crema:

250 g mascarpone  

200 g ciocolată neagră 70% cacao  fără zahăr

2 linguri cu vârf de smântână

40 g îndulcitor Dia-Wellness, KETO SWEET  (opțional)

Ingrediente pentru ornare:

portocale

boabe de struguri fără sâmburi

fructul pasiunii

Mod de preparare:

Se separă ouăle.Bateți albușurile cu jumătate din cantitatea de îndulcitor KETO SWEET  până se întăresc.

Amestecați gălbenușurile cu restul de îndulcitor și smântâna, adăugați făinurile amestecate cu praf de copt și cacao, apoi încorporați ușor albuşurile și amestecați astfel încât compoziţia să fie omogenă.

Se toarnă preparatul  într-o formă cu margine detaşabilă captuşită cu hârtie de copt  și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 ° timp de 25-30  de minute. Lăsați să se răcească complet.

Pregătiți crema de ciocolată. Puneti într-un vas la bain-marie să se topească bucaţile de ciocolată cu 2 linguri de smântână, lăsaţi un pic să se încălzească, ridicaţi de pe foc şi continuaţi să amestecați până se topeşte toată ciocolata. Lăsați să se răcească câteva minute.Turnaţi ciocolata topită peste mascarpone si amestecaţi pentru omogenizare.

Tăiați tortul pe mijloc , în 2 jumătăţi.  Asamblați cele două  bucăţi cu cremă de ciocolată apoi îmbrăcaţi  tortul cu restul de cremă  şi ornați cu felii de portocale, struguri fără sâmburi şi fructul pasiunii.

Sursa:Recette-pour-diabetique