Tort rapid

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.

Tort Rapid

Ingrediente

Blat:

3 ouă

2 linguri îndulcitor natural KETO-SWEET 

2 linguri făină de migdale

2 linguri făină de nucă de cocos

½ dintr-un pahar de  smântână de 150g (20%)

1 plic praf de copt

Cremă:

200 ml smântână lichidă pentru friscă

400 g cremă de unt

3 linguri îndulcitor natural KETO-SWEET  (după gust)

3 linguri cacao pudră

Esenţă de rom

Decor:

Fructe de pădure proaspete

Blatul:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albuşurile spumă, apoi adăugam îndulcitorul KETO-SWEET şi mixăm din nou până obţinem o spumă tare si lucioasă.Gălbenușurile le vom amesteca cu smântână. Adăugăm făina de cocos ,cea de migdale și praful de copt. Încorporăm albușurile spumă  amestecând ușor.

Turnăm  compoziția într-o tavă cu pereții detaşabili în care  am pus hârtie de copt ,apoi la cuptor, 160 de grade, timp de 25-30 min de minute. Când blatul s-a copt, îl scoatem și îl lăsăm cel puțin 30 minute să se răcească,  îl tăiem în 2 straturi și îl lăsăm să se răcească complet.

Între timp, trecem la prepararea cremei. Se bate smântâna   cu mixerul. Adăugăm   îndulcitorul   (1 lingură si jumătate) si continuăm să mixăm. Amestecăm crema de unt cu indulcitorul (1 lingură si jumătate) si cacao.Putem adăuga si cateva linguri de friscă in cremă .

Pentru asamblarea tortului, am folosit cremă de cacao. Am pus un strat de blat, un strat de 2/3 din cremă, apoi iar un strat de blat și deasupra restul de 1/3 cremă. Deasupra am ornat cu friscă si afine.

Sursa:Internet