Acest produs a fost realizat în cadrul proiectului “Școala pentru copii și tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi România și Medtronic România.
Pizza low –carb (cu blat din brocolli și nucă de cocos răzuită)
Ingrediente
Pentru blat
2 ouă
1 broccoli
180g brânză de vaci
2 linguri cu vârf de nucă de cocos răzuită
Pentru topping
200g piure de tomate
50g Kaizer afumat
150g mozzarella
100g cașcaval afumat
Mod de preparare
Se toacă broccoli într-un blender
Se adauga ouale, branaza dulce, fulgi de cocos. Se amesteca totul pentru omogenizare si se formeaza o bila din compozitie care se pune pe o tava cu hartie de copt.
Așezăm peste compoziție o altă hârtie de copt și întindem cu un sucitor astfel încât obținem un blat de pizza. Se pune la cuptor (preîncălzit) timp de 10-15 min pentru a obține un blat de pizza precopt.
Scoatem tavă din cuptor, îndepărtăm hârtia de copt și adăugăm piureul de roșii, mozzarella / cașcaval ras, kaizer. Se mai lasă 15 -20 min la cuptor la foc mediu.
Obs. Timpul de coacere este aproximativ, el variază în funcție de tipul tăvii folosite dar și de tipul cuptorului etc.