Pizza low carb cu dovlecei

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.

Pizza low – carb (cu blat din dovlecei rași și nucă de cocos răzuită)

Pentru blat

1 ou

2 dovlecei marime mare

120g branza de vaci

100g nuca de cocos razuita

Pentru topping

200g piure de tomate

50g Kaiser afumat

150g mozzarella

100g cascaval afumat

Masline (optional)

Mod de preparare

Se curată dovleceii de coajă, se scoate miezul și se rad pe răzătoarea mică. Se presară o ligurită de sare peste ei, se lasă preț de câteva minute și apoi se pasează printr-o strecurătoare pentru a stoarce apa. Se adaugă oul, brânza dulce, fulgi de cocos

Se amestecă totul pentru omogenizare și se formează o bilă din compoziție  care  se pune pe o tavă cu hârtie de copt.  Așezăm peste compoziție o altă hârtie de copt și întindem cu un sucitor astfel încât  obținem un blat de pizza.

Se pune la cuptor (preîncălzit) timp de 10 min pentru a obține un blat de pizza precopt. Scoatem tava din cuptor, îndepărtăm hârtia de copt și adăugăm piureul de roșii, mozzarella / cașcaval ras, kaizer, măsline. Se mai lasă 15 min la cuptor la foc mediu.

Obs. Timpul de coacere este aproximativ, el variază în funcție de tipul tăvii folosite dar și de tipul cuptorului etc.

Sursa: Paprika tv