Prăjitură cu banane și cocos

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.

Prăjitură cu banane și cocos

Ingrediente

4 banane mici coapte

6 linguri cu varf nuca de cocos racuita

150g branza de vaci pasteurizata

1 galbenus (optional)

Mod de preparare

Se pasează bananele până se obține un piure. Se adaugă  brânză de vaci, nuca de cocos răzuită și eventual un gălbenuș de ou. Se amestecă până se omogenizează. În cazul în care compoziția este fluidă , se mai adaugă nucă de cocos răzuită până devine mai consistentă. Se toarnă într-o formă din sticlă termoizolantă unsă cu unt și se ține la cuptor aproximativ 20-25 minute (cuptor neîncălzit).

Obs. Timpul de coacere din rețetele de prăjituri este aproximativ, el variază în funcție de tipul tăvii folosite, și de tipul cuptorului etc.

Testul scobitorii presupune să infigem o scobitoare cât mai aproape de centrul prăjiturii. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este gata și o putem scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, mai lăsam în cuptor și verificăm mai târziu, tot cu scobitoarea.

Sursă:Paprika tv.