Prăjitură cu brânză și fructe

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.

Prăjitură cu brânză și fructe

Ingrediente:

70g făină de cocos 

50 g îndulcitor

esență de vanilie

3 ouă 

500g  brânză de vaci / cremă de brânză

10-15 boabe struguri fără sâmburi 

1 fruct kaki (piersică japoneză)

1 plic praf de copt

Instructiuni:

Separăm ouăle. Batem albușurile spumă cu îndulcitorul. Amestecăm gălbenușurile cu brânză de vaci, adaugăm  făină de cocos, praful de copt și esență.

Incorporăm albușurile bătute spumă și amestecăm pentru omogenizare.

Se toarnă într-o forma căptușită cu hârtie de copt și unsă  cu unt  . Se taie fructul kaki în felii, boabele de struguri în  jumătăți și  se așază deasupra compoziției  .Se coace  aproximativ 30 de minute la 180 °.

Sursa: Recette-pour-diabetique